Mire lehet kihasználni az időt egy hosszú autóúton?

2022. június 17. 11:17 - Bihámi Lea

Ha órákat kocsikázol, akár egy meeting, akár utazás miatt, rengeteg olyan időd keletkezik, amivel érdemes valamit kezdeni, ami lehetőség szerint hasznos is. Persze, lehet zenét is hallgatni, én is imádok, de sok más lehetőség is van. Nézzük mik ezek!

white_minimalist_new_website_promo_banner.png
Podcast

Mostanra nem csak nemzetközi szinten, hanem itthon is egyre elterjedtebb, így végtelen témában találhatsz izgalmas hanganyagokat. Fejlődhetsz szakmailag, kikapcsolódhatsz egy vicces beszélgetéssel, tájékozódhatsz a világ dolgairól vagy beletanulhatsz egy új hobbiba.

Mikor érdemes az út során a podcast hallgatást választani? Az út elején még friss az elméd, ilyenkor még be tudsz fogadni új dolgokat, így én azt ajánlom, hogy ide időzítsd ezt az elfoglaltságot. Hallgathatsz különböző témájú podcasteket is egymás után, hogy ne legyen túl fárasztó. Kezdd egy szakmai anyaggal, utána hallgass valamilyen ismeretterjesztő/aktuális hírekről beszámoló anyagot és ha még mindig van energiád, rátérhetsz a hobbidról szóló anyagokra.


Beszélgetés

Előfordul, hogy a mindennapok rohanásában nem tudsz úgy kikapcsolni agyilag, hogy szakmai vagy személyes témákról nyugisan beszélgess a pároddal, ismerősöddel, kollégáddal. Ha közösen utaztok, akkor személyesen, ha egyedül mész, akkor telefonon vagy videohívásban feldolgozhattok bármilyen témát.

A beszélgetés kikapcsol, ugyanakkor nem fáraszt le, épp ellenkezőleg, ébren tart viszonylag hosszú ideig. Beszélgethettek az otthoni dolgokról, munkáról, háziállatokról, gyerekekről, világpolitikáról, hobbiról, szinte bármiről. Ez a legkimeríthetetlenebb opció az utazásra, érdemes élni vele.


Meetingek

Használhatod a felszabadult időt belső és külső meetingekre is attól függően, hogy melyiket érzed komfortosnak. Ha az ügyfelek felé úgy érzed, hogy nem hat elég profin egy autóból megtartott meeting, semmi gond, használd a kollégák segítésére, képzésére ezt a pár órát.

Meetingelhettek szervezetfejlesztésről, az ügyfelek/partnerek ügyes-bajos dolgairól, új bérstratégiáról, de be is mutathatod a cég olyan területeit, amivel a munkatárs korábban még nem találkozott. Olyan témát válassz, amihez nem kell feltétlenül prezentálni, vagyis van elég ismereted ahhoz, hogy szükség esetén szóban is jól el tudj magyarázni egy egyébként vizuális dolgot.


Fejlesztés specifikálása

Nálunk ez egy végtelen időt kérő téma, mindig van mit fejleszteni, részletesen végiggondolni pedig nem mindig tudjuk a mindennapokban. Amikor úton vagyunk, akkor viszont egészen más környezetben jobban jönnek az ötletek, a strukturált gondolatok.

Itt rá lehet térni gyakran ismétlődő problémákra, amikre eddig nem találtatok megoldást, hátha a környezetváltozás segít "a dobozon kívül" gondolkodni.


Nyelvtanulás

Nekem nagy kedvencem a nyelvtanulás témaköre, de valahogy sosem találok rá igazán időt. Ugyanakkor a mai világban minél több nyelven beszélsz, annál könnyebben tudsz tájékozódni és annál több ismeretet szerezhetsz, így erre is érdemes fókuszálni, amikor lehetőséged adódik rá.

Hallgathatsz beszélgetéseket, fejlesztheted a kiejtésedet, tanulhatsz nyelvtani szabályokat, szinte korlátlanok a lehetőségek.

❔Te mivel töltöd az időt a kocsiban? Oszd meg velem Instagramon vagy beszélgess róla másokkal is a Fiatal Női Vezetők Facebook csoportban!

komment
Címkék: utazás

A bejegyzés trackback címe:

https://fiatalnoivezetok.blog.hu/api/trackback/id/tr6217855103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása